Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel La Jara - Rosé Frizzante

La Jara - Rosé Frizzante

€7,50
op voorraad
Deze rosé Prosecco heeft een erg fruitige neus van witte perzik en klein rood fruit. In de mond zijn er fruitige toetsen en een aangename frisheid. Deze frizzante is eerder licht en dus perfect als aperitief voor een zomers feestje. Veel plezier voor een
1-5 werkdagen
Wineshop.
  • Stuur ons een mail indien je vragen hebt
  • Levering aan 15€ per bestelling
    Gratis levering vanaf 180€
  • Bestelling afhalen bij The Bottle
    Zaterdag van 12u-18u
  • Een feestje bij The Neck?
    Vraag vrijblijvend een offerte aan
Beschrijving

La Jara - Rosé Frizzante

Wijn: Deze rosé Prosecco heeft een erg fruitige neus van witte perzik en klein rood fruit. In de mond zijn er fruitige toetsen en een aangename frisheid. Deze frizzante is eerder licht en dus perfect als aperitief voor een zomers feestje. Veel plezier voor een scherpe prijs!

Druif: Glera, Raboso

Regio: Italië, Veneto

Opvoeding: Methode Charmat

Duurzaamheid: Bio, vegan

Pairing: aperitief, dessert op basis van kleine rode vruchten

Wijnhuis: La Jara: dit biodynamische wijnhuis, aan de oevers van de Piaverivier in de Italiaanse Veneto, is eigendom van de broers Massimo en Paolo Marion. Het is opgericht door hun familie in 1891. Ze zijn sterk gespecialiseerd in de productie van mousserende wijnen, die op organische wijze worden geteeld. De naam “La Jara” betekent letterlijk kiezel en verwijst naar de witte rolkeien die door de rivier zijn afgezet. De wijnranken profiteren van de weerkaatsing van het zonlicht op deze  keien, die daarnaast de opgeslagen warmte van de dag ‘s nachts langzaam opnieuw afgegeven.

Ze geloven dat biologische landbouw de enige keuze is voor wie houdt van de natuur en alle goede producten die zij voortbrengt. Bovendien gebruiken ze geen chemische toevoegingen tijdens het wijnmaakproces. Ze werden geïnspireerd door de kennis van hun grootvaders, die hen leerden dat “de natuur een perfect mechanisme is, die we moeten koesteren”.