Chateau Musar - Hochar
-
Stuur ons een mail indien je vragen hebt
-
Levering aan 15€ per bestellingGratis levering vanaf 180€
-
Bestelling afhalen bij The BottleZaterdag van 12u-18u
-
Een feestje bij The Neck?Vraag vrijblijvend een offerte aan
Hochar - Red
Wijn: Een elegante, fijne blend van Cinsault, Grenache en Cabernet Sauvignon. Zwarte kersen, vijgen en blauwe bes zorgen voor het aanwezige fruit. De aanwezige maar zachte tannines zorgen voor een moeilijke keuze: nu drinken of bewaren? Beide kan!
Druif: 50% Cinsault, 40% Grenache en 10% Cabernet Sauvignon (procenten kunnen wijzigen met elk jaargang)
Regio: Libanon, Bekaa Valley
Opvoeding: 15 tot 20 dagen maceratie op cementen vaten, 6 maanden op Franse eik.
Duurzaamheid: bio, minimale interventie, minimaal gebruik van sulfiet, ongefilterd, vegan
Pairing: ovenschotels, Mediterraans, mezze
Wijnhuis: Chateau Musar: De oorsprong van wijn maken gaat terug tot in Libanon 4500 vr Christus. De familie Musar is afkomstig uit Frankrijk. In de 12de eeuw zijn ze in Libanon gearriveerd om nooit meer weg te gaan. Gaston plantte de eerste wijngaard aan in 1930 en de rest is geschiedenis. Nog steeds in familiehanden en uitgegroeid tot een wijndomein dat wereldwijd erkend wordt voor zijn uitzonderlijke wijnen.